dijous, 6 de març del 2008

Col·legi públic Rocabruna

Segons explica una mestra del col·legi, a un barracot amb alumnes de primer hi ha un radiador que no funciona, les finestres no tanquen bé, de la sortida d'emergència n'hi diuen "sortida de suïcidis" perquè el que hi ha a l'altre costat "és un precipici", i no vol donar aigua de l'aixeta als alumnes "perquè ha llegit alguns informes..."
Potser tot això explica perquè el llavors candidat a l'alcaldia de l'Ajuntament, es va posar tan nerviós i a la defensiva quan es va intentar parlar del tema dels barracots en una reunió de l'AMPA. En una altra d'aquestes reunions, el regidor d'ensenyament (i al mateix temps membre de la junta de l'AMPA) va voler treure importància al tema dels nitrats.
L'equip de govern segueix volent veure "l'ampolla plena" i nosaltres ens l'hem de beure plena de nitrats.
Ja diuen que no hi ha més cec que aquell qui no hi vol veure...

16 comentaris:

Anònim ha dit...

És una bergoña el que passa al nostre poble amb el teme dels nitrats, tothom o sap però tothom calla.
Som un poble de ignorans o pitjor de cobars
I sobre l'escola, que pudem dir no només estan malament els barracons si no que segons mandit hi han molts llocs de perill per els nens.

Ara bé amb la gran megafonia que han possat tot esta solucinat.
Tot plegat una m..............

Anònim ha dit...

Crec que tant l'alcalde com el director de l'escola estan nerviosos. Però radio macuto m'ha informat que aquesta setmana algun "obrero" ha anat a l'escola per veure on carai es poden posar les sortides d'emergència.

La gent del poble està intrigada per saber qui és la borgeta rondinaire... i el més fort és que no saben que som MOLTS.

Salut!!!

Anònim ha dit...

Aquest tal regidor d'ensenyament de l'ajuntament, a mi, em va dir a la reunió de l'AMPA, com a membre del consistori (li vaig fer matitzar), que al febrer ja tindriem la planta desnitrificadora.
La canalla segueix bevent aigua NO POTABLE, i la censura del règim segueix instalada al nostre poble. Tot plegat, els seguidors del partit semblen pitjors que una secta.
Hem de seguir permetent que surti aigua no potable de les aixetes???

Franzina

Anònim ha dit...

A l'equip de govern hi ha molta il·lusió, no sé de què es queixeu tant, amb tot el que faran per vosaltres hauríeu de donar les gràcies, colla de desagraïts!!

Si el que voleu és beure aigua bona, dons compreu Font-Vella o instal·leu un sistema de depuració particular, que això és una economia de mercat!!

Les escoles només serveixen el dia de la inauguració, després son una càrrega pels pressupostos.

Bé, res més per ara, ja hi haurà temps per a més lliçons de democràcia municipal.

Anònim ha dit...

Ara en serio, els de l'ull de poll hem descobert la borgeta rondinaire i ja l'hem posat a la nostra llista de blogs. Endavant!!

La Borgeta Rondinaire ha dit...

D'acord, d'acord, però sapigueu que heu esgotat la vostra quota de comentaris seriosos. A partir d'ara, tots han de ser com el primer, com a mínim!

pere ha dit...

Hola a tothom!
em sembla força bé que aparegui algun lloc web on puguem parlar del poble. Felicitats per la iniciativa.
Tinc alguns dubtes, que m'agradaria que m'aclariguéssiu, si ho sabeu del cert,
1)la canalla de l'escola encara no tenen aigua potable per a beure?
2)el Quim, al seu míting, quan va dir que tindriem la planta desnitrificadora?
3)ara que l'aigua domiciliària sembla que és competència de Secomsa Aigües S.L, a qui hem d'exigir el servei que paguem?
Gràcies per endavant!

Anònim ha dit...

Hola, bon dia jo et contestaré a les teves preguntes, Pere.
Respòsta a la 1 pregunta;
No, no entenen npmés tenen aigua potable durant el servei de menjador que és de 12h a 15h. La resta del dia no entenen.I encara tenim sort els pares, que dins de l'ampa de l'escola tenim una Vice-presidente amb dos collons i va poder aconseguir que en el servei del menjador és dongui aigua potable.

Resposta a la 2 pregunta:
Avanç de final d'any, després al Gener o Febrer, ja som al Maig....

Resposta a la 3 pregunta;
L'únic responsable de que els veïns timguem aigua potables és exclusivament del ajuntament.
L'aigua que paguem ha de ser de us de boca.
La llei diu;
Els municipis són responsables d'assegurar que l'aigua subministrada a través de quealsevol xarxa de distribució, cisterna o dipódit mòbil en el sue àmbit territorial sigui apta per el consum en el punt de lliurament al consumidor.
REAL DECRET 140/2003 ARTICLE 4.1

pere ha dit...

Gràcies anònim per la teva resposta. Però...

1)l'AMPA hauria de proporcionar immediatament, i a tota hora, aigua per a beure a tot el col.lectiu escolar, i també hi afegiria l'IES. I, de moment, aguardar els rebuts d'aquest cost, que alguna administració o empresa haurà d'acabar pagant.

2)entenc que si el Quim va fer una promesa l'ha de complir, i si no pot ha d'assumir l'incompliment pagant aquesta aigua envasada, si més no de moment.

3)em sembla que l'Ajuntament va acordar per unanimitat (CiU+ERC+PSC) fa pocs anys cedir totes les competències pròpies d'aigua i clavegueram al Consell Comarcal (Secomsa Aigües S.L.)

http://www.secomsaaigues.es/WebDAS/WSECOMSA.nsf/wM.Inicio?OpenFrameset&bd=/WebDAS/WSECOMSA.nsf/&pagina=-&propia=si&contenido=F.QSPresenta&idioma=CAT
"Secomsa Aigües és una societat constituida pel Consell Comarcal del Baix Camp i SOREA (Grup Agbar), que es dedica a la gestió del cicle integral de l'aigua, és a dir, a la captació, el transport, la potabilització i la distribució d'aigua potable, així com la recollida, la depuració d'aigua residual, la reutilització i finalment a la seva devolució al medi natural amb el mínim impacte ambiental."
"Els nostres clients són tant els usuaris dels serveis col·lectius de l'aigua potable i del sanejament com les administracions responsables d'aquests serveis públics. Com a empresa de serveis bàsics tenim un ampli coneixement del servei als ciutadans."
Si doneu un tomb pel seu web veureu que es fan responsables de Cambrils, Vinyols, Les Borges... i atenen al públic a la casa de la vila tots els dijous de 17.00 a 19.00 h.

http://www.baixcamp.cat/cat/cc_composicio.html
"El consell comarcal té competències en diverses matèries com ara: Sanitat, Educació, Medi ambient i salubritat pública, Consum... La Diputació i el Govern de la Generalitat, així com els ajuntaments, han traspassat aquestes competències al Consell Comarcal."

A veure si espavilem una miqueta TOTS plegats!

Anònim ha dit...

Pere, tens tota la raò l'ampa hauria de fer arribar aigua a tota l'escola.
Però la pregunta és: per que no h han fet?.Qui o quins no o volen fer, i menys ara?.Perque el consell escolar( que te més pes dins l'escola que l'ampa ) no fa res?.Oh pitjor perque els pares no diuen res?.
Una persona no ho pot salvar tot.
Sincerament crec que la resposta la tenen el Quim com alcalde i l' Èduard com regidor d''ensenyament i sanitat a més de ser "secretari de L'AMPA".



El problema de l'aigua no és d'ara , fa 20 anys que la gent del poble està bevent una aigua no potable, hi fins fa poc l'encarregat d' analitzar l'aigua etc... era de l'ajuntament, això vol dir que el RESPONSABLE és l'ajuntament.
Bé, ara o porta Secomsa Aigües, però o far com a gestor, això vol dir que "treballa" per l'ajuntament, si Secomsa ho far malament és responsabilitat de l'ajuntament demanar o exigir que hi fiquin remei.
Però clar si l'ajuntament reconeix públicament aquest problema i demanar explicacions a Secomsa voldria dir que " RECONEIX QUE DURANT 20 ANYS L'AIGUA DE LES BORGES NO HA ESTAT POTABLE", i això pot porta molts problemes, que avui per avui nimgú vol assumir.

L'AJUNTAMENT L'ESCULL EL POBLE I L'AJUNTAMENT HA DE VETLLAR PER EL POBLE.

pere ha dit...

Abastir a la comunitat escolar d'aigua envasada, fer-ho sense tenir-ne l'obligació, i fins a l'entrada en funcionament de la desnitrificadora seria tot un DETALL.

Em costa una mica d'entendre que tots plegats s'estimeu més esbandir les puces, enlloc de demostrar eficàcia, inteligència, bones maneres i esperit de poble.

Anònim ha dit...

pere, a veure si li fots una mica de canya al teu bloc, alguna cosa com un gojos de cal Casals o un decàleg del bon Mariner, però sense fer la punyeta!!

Anònim ha dit...

sembla que ja aixequen parets de la planta desnitrificadora, al solar municipal dels dipòsits, tocant a la riera, davant de mas d'en Compte.
pere

Anònim ha dit...

El GEPEC agrairia escrits de gent de les Borges, fent constar la falta d'informació que hem tingut els vilatans, respecte l'aigua del nostre poble.

La Borgeta Rondinaire ha dit...

"sembla que j aixequen parets..."

No voldria ser pesada, perquè ja ho vaig dir en una altra entrada del blog, però si l'aigua és tan bona com ens van intentar vendre al show-míting convergent, no acabo d'entendre perquè cal fer res...
Visca l'aigua amb nitrats i la mozzarella amb toxines!

Anònim ha dit...

ÉS UNA VERGONYA !!!! JO QUE DUC MÉS DE 20 ANYS VISITANT ALS NENS DE L'ESCOLA I GUARDERIA... I M'HE D'ASSABENTAR PER UNA GANXETA, QUE L'AIGUA DE LES BORGES NO ÉS POTABLE...Però de que va l'Ajuntament al no informar com cal.
DONCS NO TORNO MÉS!!!!!

Per a més informació, els jutjats
Us ho diu,
La castanyera